Eesti kartul

Eesti talu kartul

Kas sulle meeldib hea maitsega Eesti kartul? Poodides pakutavad kartulid on tihti vesised ja maitsetud?
Või meeldivad sulle vanad Eesti kartulisordid?
Ehk tahad hoopis oma pidulauale midagi erilist, et peret või külalisi üllatada?

Meie põllul on kasvamas nii  vanaaegsed kartulisordid, kui ka uued, põnevad, värvilise sisuga kartulid, mis annavad su kokkamisele hoopis uue hingamise!
Meie kartulit tarbides võid olla kindel, et

  • saad vajadusel nõuandeid kartuli kasvatamiseks, hoiustamiseks ja toidu valmistamiseks
  • me oleme Põllumajandusameti poolt kontrollitud, meie kartulitest võetud proovid on alati korras, meie toodang on teie tervisele ohutu
  • vastutame oma toodangu ja müügi eest ise ja me ei kao ära
  • otse tootjalt ostes on probleemide korral võimalik kiiresti lahendus leida

Värvilised kartulid

Värviline Eesti kartul

Kas sa tead, et kartul võib olla ka sinise  või punase sisuga? Sellised on`Blue Congo`; `Vilolet Queen` ja `Red Cardinal`. Nüüd on sul võimalus neid gurmeekartuleid proovida!

Uuri lähemalt!

Vanaaegsed kartulid

Eesti kartul `Väike verev`

Kas oled mõelnud, et sinu toidulaual võiks olla jälle hea maitsega vanad Eesti kartulisordid? Meie sordivalikus on `Väike verev`, `Odenwaldi sinine`, `Endla` jt.

Uuri lähemalt!

Spargelkartulid  – midagi erilist!

Spargelkartul

Kas teadsid, et kartul võib olla spargli- või või käbikujuline? Just selline on spargelkartul!

Uuri lähemalt!

Traditsioonilised toidukartulid

Toidukartul Gala

Toidukartulite TOP 4! Kartul`Laura`,`Gala`, `Adretta` ja `Solist` on meie klientide lemmikud!

Uuri lähemalt!

Kuidas teha häid kartulitoite?

Ühest ja samast kartulisordist ei saa teha putru, friikartuleid, keedekartulit ja prae- ning ahjukartulit. Osa sorte on tärkliserikkad, need kartulid on muredad, neist saab maitsva pudru või ahjukartuli. Sellised sordid on näiteks `Maret`, `Läti kollane`, `Adretta`, `Ando`. Nendest sortidest kasvab Rebase talus `Adretta`. (2021 kevadel läbi müüdud)

Kartul muutub muredaks alles siis, kui ta on juba enam-vähem täiskasvanud, seepärast ei saa ka suvel esimestest värsketest kartulitest head putru.

Väiksema tärklisesisaldusega kartulid ei lagune töötlemisel ja neid saab keeta ning praadida, ilma et ta laiali pudiseks. Sellisteks sortideks on näiteks varane `Solist` (2021 kevadel läbi müüdud) ja hiline `Laura`, mida me ka kasvatame.

Siin on meie kartulitoidud

Kartuli aretamise ja teadustööga tegeleb Eestis Eesti Taimekasvatuse Instituut

keedukartul