Kohupiima-õunakook

Tainas:

300 g nisujahu (5 dl)
150 g suhkrut  (1,75 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
150 g sulatatud võid
1 muna
1 dl piima

Kate:

5 tk keskmist õuna
1 tl kaneeli
600 g kohupiima
1 sl sidrunimahla
100 g suhkrut
3 muna

Valmistamine:

Sega jahu, suhkur ja küpsetuspulber, lisa veidi jahtunud sulavõi ning sega purutaoliseks tainaks. Jaga pooleks.
Lisa poolele purutainasegule lahti klopitud munad ja piim, kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud kõrgete servadega ahjuplaadile (ca 25×30 cm).
Puhasta õunad (koduaiaõunu koorida pole vaja), lõika õhukesteks viiludeks ja laota ühtlaselt tainale. Puista peale kaneeli ja soovi korral ka suhkrustatud ingverit või ingveripulbrit.
Katte jaoks klopi munad suhkruga, sega juurde kohupiim ja sidrunimahl või ebaküdooniasiirup. Vala segu õuntele.
Puista peale ülejäänud purutainas.
Küpseta 200kraadises ahjus 40-45 minutit, kuni kook on pealt kaunilt kuldkollane.

Vaata ka pidulikumat kohupiima-õunakooki

Kohupiima-õunakook