Kellele?

Piparmündisiirup on inimesele, kes soovib koduköögis katsetada uudseid, naturaalseid, puhtaid, looduslikke maitseid. Piparmünt on korjatud Rebase talu koduaiast.

Kuidas kasutada?

Sobib külmade ja kuumade jookide (kohv, tee, kakao) magustamiseks ja maitsestamiseks. Sobib hästi morsile, kissellile, kreemidele, pudingitele ja teistele magustoitudele, küpsetistele ning salatikastmetele hõrgu maitsenüansi andmiseks.

Milleks kasulik?

Rahvameditsiinis kasutatakse piparmünti unetuse, stressi ja ärevuse vastu. Samuti leevendab ta peavalu ja menstruatsioonivalu. Piparmündil on silelihaseid lõõgastav ja soolegaaside teket pidurdav toime. On kasulik mao ülihappesuse, sapi- ja maksapõletiku korral. Tema suure eeterlike õlide sisalduse tõttu on temast kasu ka külmetushaiguste puhul ja immuunsüsteemi toetamisel.

Koostis:   Piparmünditõmmis  (valmistatud piparmündiürdist ja veest, 50%),  suhkur (50%)

Säilitamine: Avamata siirupit võib säilitada toatemperatuuril, avatult külmkapis kuni 1 kuu.

Kogus: 300 ml