Ühe tavalise postipakiga saadame korraga kuni 15 kg kartuleid.
Väga vana ja teadmata päritoluga kuulus sort. Väga hea maitsega, väikesed, muredad mugulad. Kasvatatud on teda ajalooliselt eelkõige just Lõuna-Eestis. Rahvasuus on levinud ka nimetuste ‘Zeuwsche Blaue’, ‘Väike Verrev’, ‘Väike sinine’, ‘Viiulid’, ‘Väike punane’ nime all.
Välimus: mugulad väikesed, koor punavioletne, sisu valkjaskollane, sügavate iduaukudega. Säilivus hea.
Kartul onpesemata, kevadisel kartulil esineb idusid ja ta ei ole enam väga kõva.
Kasutamine: tillukesed kartulid sobivad keetmiseks, salatiks, õlis ja ahjus küpsetamiseks, nendest saab teha koorega küpsetades “Pariisi kartuleid”. Parimad maitseomadused avalduvad jõulude paiku. Populaarne kartul pühadelauale.