Varsti müügil!

Sinine kartulisort `Blue Congo` sobib sinu kööki, kui sa oled tüdinenud tavalisest kartulist.  Pole vahet, kas sa oled noor või vana, naine või mees, see sort sobib sulle, kui:

  • sulle meeldib köögis midagi põnevat proovida ja uusi maitseid kogeda
  • sa tahad peret, sõpru või sugulasi üllatada.
  • Kui sinu jaoks on tähtis toidu kaunis välimus

Sinise sisuga kartul on  just see, mis annab su roogadele uue, kaunivärvilise välimuse.`Blue Congo on heamaitseline mure  kartul, kuid ei lagune siiski liiga palju. Temast tuleb maitsev kartulipuder. Soojalt on pudru sinine värvus sinakashall,  jahtudes muutub uuesti erksiniseks.
Samuti sobib ta keedukartuliks, praadimiseks ja ahjukartuliks. Külm keedetud kartul või puder on populaarne sini-must valgete suupistete koostisosa rahvuslike pühadetoitude valmistamisel.

Kasutamisnipp: Keetmisel säilib värvus paremini, kui keedad pestud kartuleid koorimata või kasutad keetmiseks aururesti.

Tervislikkus: sinine värv näitab, et see kartul on väga tervislik, kuna sisaldab palju antotsüaniine, millel on võime siduda kehas vabu radikaale.  Lisaks on neil antimikroobsed ja põletiku- ning vähivastased omadused. Antotsüaniididele omistatakse palju tervist parandavaid toimeid, nagu närvirakkude kaitse, nägemise parandamine ja haiguste vastu võitlemine.