• Kartul ‘Endla’

    1,50 2,00 
    • Ühe tavalise postipakiga saadame korraga kuni 15 kg kartuleid.
    Miinuskraadide korral võib tarne lükkuda edasi sulailmade saabumiseni, et külm kaupa ei kahjustaks. Endla on teadmata päritolu pärandkultuurisort,  levinud edasi ühest Lääne-Eesti talust, nimi pandi perenaise eesnime Endla järgi. Tal on punakas õhuke koor, sisu kollane. Heamaitselise, mureda, siidise ja õrna sisuga. Endla sobib sulle, kui
    • sa armastad kartuleid, mis kiiresti pehmeks keevad ja keetes murenevad
    • kui sulle on tähtis kartuli hea maitse
    • kui sa tahad saada ise  või pakkuda külalistele ajaloolise taustaga maitseelamust
    Kuidas kasutada? Keeb kiiresti pehmeks ja hooletul toiduvalmistajal võib potis katki keeda, soovitame keeta aururestil. Sobib ka  ahjukartuliks ning pudruks. Välimus ja kasvuomadused: Mugulad on piklikud, punaka või roosaka koorega, sisu kollane. Ühtlased, ei ole väga suured, silmad madalad. On lühikese puhkeperioodiga. Õitseb vähe, keskvalmiv kuni hilisepoolne. Säilivus keskmine.
  • Läbi müüdud

    Kartul ‘Odenwaldi sinine’

    1,20 2,00 
    Ühe tavalise postipakiga saadame korraga kuni 15 kg kartuleid. Miinuskraadide korral võib tarne lükkuda edasi sulailmade saabumiseni, et külm kaupa ei kahjustaks. 'Odenwaldi sinine' ehk ‘Odenwalder Blaue’ on rahvasuus tuntud ka lihtsalt ‘Odenvaldi’ ja ‘Suure Sinise’ nime all (mainitud 1901–1915). Saksamaa pärandsort. Heamaitseline poolmure toidukartul, mis ei lagune keetes. Odenwaldi sinine sobib sulle kui
    • kui sulle meeldivad poolmuredad kartulid, mis ei ole vesised ega kee pudiks
    • kui sulle on kartuli välimusest tähtsam tema maitse
    • kui sa tahad rännata eelmise sajandi keskpaiga maitsete maailma (vanaema kartul)
    Omadused: Koor punavioletne, sisu kollane, sügavate iduaukudega, sisus võib esineda sinakaid triipe, mis võivad keetes tumeneda, seepärast ei pruugi sobida peolaua kartuliks vaid on pigem sobilik maitsvateks argiroogadeks. Kartul on ümarovaalse kujuga, saagikus hea. Milleks kasutada? Sobib keetmiseks, ahjukartuliks ja kartulipudruks.
  • Sardellkartul

    2,00 9,00 
    Ühe tavalise postipakiga saadame korraga kuni 15 kg kartuleid. Miinuskraadide korral võib tarne lükkuda edasi sulailmade saabumiseni, et külm kaupa ei kahjustaks. Sardellkartul on jahusema, tugeva sisuga, mure, vanaaegne pärandsort. Kuju on piklik, sardelli moodi, sellest ka nimi. Sardellkartul sobib sulle kui:
    • sa tahad proovida ise midagi põnevat või üllatada külalisi ajaloolisest kartulisordist valmistatud roaga
    • kui sulle on tähtis kartuli hea maitse
    • sulle meeldivad muredad, jahused kartulid
    Kuidas valmistada? Sardellkartul sobib ahjukartulite valmistamiseks, samuti võib neid ka keeta ja kasutada salatitesse. Keetmisnipp - keeda kartuleid aururestil, siis ei jää kartulid vesised. Välimus ja kasvuomadused: Kartul on pesemata. Sardellkartuli koor on kollane, silmad madalad, sisu valkjas, tugev, kasvuajalt keskhiline, ei ole suure saagiga. Suuremal pakendil on soodsam hind!

Title

Go to Top