Rebase talu perenaise koduköögis keedetud vaarika-õunamoosis kohtub maitseelamus ja traditsiooniline valmistamisviis. See moos meeldib vaarikasõpradele, sest esikohal on vaarikamaitse. Õunte magusus täiendab kooslust, andes juurde mahedust. Moosi valmistamiseks on kasutatud oma talu küpseid õunu ja suuri mahlaseid sügisvaarikaid. Sügisvaarikate eeliseks suviste vaarikate ees on see, et nendes ei ole vaarikausse. :)
Enne keetmist korralikult peenestatud õunatükid tagavad ühtlase konsistentsi, nii et moosis ei ole suuri kooretükke, aga samas on säilinud koores sisalduvad kasulikud kiudained.
Koostis:
- Õunad (54%): Valime hoolikalt kohalikud õunad, mis annavad moosile maheda magususe ja pehmuse.
- Vaarikad (27%): Suured ja küpsed vaarikad lisavad moosile intensiivse marjase maitse ja lõhna.
- Moosisuhkur (19%): Kvaliteetne moosisuhkur rõhutab puuviljade loomulikku magusust ja tagab säilivuse.