• Ühe tavalise postipakiga saadame korraga kuni 15 kg kartuleid. Miinuskraadide korral võib tarne lükkuda edasi sulailmade saabumiseni, et külm kaupa ei kahjustaks. Bergerac on lilla kartulisort, mis sobib sulle kui
    • sulle meeldivad erksavärvilised toidud
    • sa tahad oma peret või külalisi üllatada
    • sulle meeldib teha krõbedaid kartuleid
    Kuidas kasutada? 'Bergerac' sobib hästi pudruks ja friikartuliteks, aga teda võib ka keeta või panna ahju. Keetmisnipp – keetmisel säilib värvus paremini, kui keedad pestud kartuleid ilma koorimata või keedad kooritult aururestil. Tervislikkus: Tumelilla sisuga kartul sisaldab palju antotsüaniine, millele on omistatud antimikroobsed ja põletikuvastased omadused. Veel kaitsevad need närvirakke, parandavad nägemist ja aitavad organismil võidelda haiguste vastu. Välimus ja kasvuomadused: Mugulad on jahused, kuivainesisaldus 21,5%. Koor ja sisu on lillad, kuju piklik,  silmad keskmise sügavusega, mugul ei kasva väga suureks, seetõttu ei ole suure saagiga. Vastupidavus lehemädanikule keskmine, kasvuajalt keskhiline. Kartul on pesemata.    
  • Ühe tavalise postipakiga saadame korraga kuni 15 kg kartuleid. Miinuskraadide korral võib tarne lükkuda edasi sulailmade saabumiseni, et külm kaupa ei kahjustaks. Kellele sobib sinise sisuga kartul?
    • Sinine kartulisort `Blue Congo` sobib sinu kööki, kui sa oled tüdinenud tavalisest kartulist.  Pole vahet, kas sa oled noor või vana, naine või mees, see sort sobib sulle, kui:
    • sulle meeldib köögis midagi põnevat proovida ja uusi maitseid kogeda
    • sa tahad peret, sõpru või sugulasi üllatada.
    • Kui sinu jaoks on tähtis toidu kaunis välimus
    Sinise sisuga kartul on  just see, mis annab su roogadele uue, kaunivärvilise välimuse.`Blue Congo on heamaitseline mure  kartul, kuid ei lagune siiski liiga palju. Temast tuleb maitsev kartulipuder. Soojalt on pudru sinine värvus sinakashall,  jahtudes muutub uuesti erksiniseks. Samuti sobib ta keedukartuliks, praadimiseks ja ahjukartuliks. Külm keedetud kartul või puder on populaarne sini-must valgete suupistete koostisosa rahvuslike pühadetoitude valmistamisel. Kasutamisnipp: Keetmisel säilib värvus paremini, kui keedad pestud kartuleid koorimata või kasutad keetmiseks aururesti. Tervislikkus: sinine värv näitab, et see kartul on väga tervislik, kuna sisaldab palju antotsüaniine, millel on võime siduda kehas vabu radikaale.  Lisaks on neil antimikroobsed ja põletiku- ning vähivastased omadused. Antotsüaniididele omistatakse palju tervist parandavaid toimeid, nagu närvirakkude kaitse, nägemise parandamine ja haiguste vastu võitlemine. Välimus ja kasvuomadused: Kartul on pesemata. Mugulad ovaalsed, keskmise sügavusega silmadega, rahuldavalt saagikas, vastupidavus lehemädanikule keskmine, keskvarane.

Title

Go to Top