Kodused hoidised

Tahaks korjata suvel ravimtaimi ja marju, neid kuivatada, teha neist siirupeid, moose… tahaks pressida ja aurutada puuviljadest ja marjadest mahlasid, et pere toidulauale parimat pakkuda… Tahaks teha… Aga ei jõua, kõigeks ei ole aega ja energiat…

Kas tuleb tuttav ette? Pole viga, kõike ei peagi ise tegema, aitame sind hea meelega!

Meie valmistame traditsioonilisel moel sulle hoidiseid, mitmekesistades sel viisil sinu täisväärtuslikku toitumist .

  • Meie siirupid on valmistatud puhtast Kõrvemaa loodusest korjatud taimedest
  • Mahlad ja moosid on ehedad ning kõrge marja-ja puuviljasisaldusega
  • me ei kasuta paksendajaid ega värvaineid

Looduslikud siirupid

kuusevõrsesiirup, võilillesiirup

Kuusevõrsesiirup 

Kuusevõrsesiirup on käsitsi valmistatud meie koduümbruse noortest, kevadistest kuusevõrsetest, mis pakatavad tervisele kasulikest vitamiinidest ja mineraalidest.
Siirup koosneb kuusevõrseekstraktist ja suhkrust, sinna pole lisatud muid säilitus- ega värvaineid.

Kasutatakse külmade ja kuumade jookide, kastmetele ja marinaadide maitsestamiseks.
Sobib ka lihale (eriti  hästi  metsloomalihale). Võib lisada smuutidele, morsile, kasutada leivaküpsetamise juures. Otse loomulikult võib teda ka lihtsalt lusikaga maitsta, sest ta aitab hoida sinu tervist tugevana.

Rahvameditsiinis tuntud kui väga tõhus vahend köha jm hingamisteede haiguste korral rögalahtistajana, põletiku ja valu leevendamiseks.

Rabarberi-mündisiirup

Rabarberi-mündisiirup

Rabarberi-mündisiirup on valmistatud värskest kevadisest rabarberimahlast ja suhkrust. Me ei ole lisanud sinna säilitus- ja värvaineid.
Hõrgu maitsenüansi saamiseks on lisatud värskest piparmündist valmistatud ekstrakti.

Sobib magustoitude maitsestamiseks ning veega lahjendatult morsi ja kisselli valmistamiseks. Aga kui isu tuleb, rüüpa otse pudelist!

Võilillesiirup

Võilillesiirup

Võilillesiirup koosneb võililleõitest valmistatud ekstraktist ja suhkrust. Sinna pole lisatud säilitus- ja värvaineid.

Sobib külmade ja kuumade jookide maitsestamiseks, jäätise, pannkookide jm magustoitude peale või niisama limpsimiseks.

Võilill on võimas organismi puhastaja ja tema tarbimine aitab ennetada vereringehaigusi.  Rahvameditsiinis on teda kasutatud kõhukinnisuse kõrvaldamiseks ja söögiisu tõstmiseks, soovitatakse neeruhaigetele tarvitamiseks mee asemel.

Angervaksasiirup

Angervaksasiirup

Angervaksasiirup koosneb puhtast Kõrvemaa metsast korjatud angervaksaõitest valmistatud ekstraktist ja suhkrust. Pole lisatud säilitus- ega värvaineid.

On eriliselt aromaatne. Siirupist saab teha nii jooki kui kasutada seda külmade ja kuumade jookide (tee, kohv) maitsestamiseks.

Toimib loodusliku aspiriinina. On hea  palaviku ja põletiku alandamiseks, Rahvameditsiinis kasutatakse ka kõrge vererõhu, peavalu, reuma ja radikuliidi vastu, sapierituse suurendamiseks ning vere vedeldajana.

Piparmündisiirup

Piparmündisiirup

Piparmündisiirup on valmistatud meie talus kasvava piparmündi vesitõmmisest ja suhkrust, mingeid muid lisaaineid seal sees pole.

Piparmündisiirupiga saab aromaatse hõngu anda teele või kohvile, samuti sobib ta vee ja morsi hulka. Sobib ka magustoitude, salatikastmete jms maitsestamiseks.

Rahvameditsiinis kasutatakse teda unetuse, stressi ja ärevuse vastu. Samuti leevendab ta peavalu ja menstruatsioonivalu. Piparmündil on silelihaseid lõõgastav ja soolegaaside teket pidurdav toime. On kasulik mao ülihappesuse, sapi- ja maksapõletiku korral. Tema suure eeterlike õlide sisalduse tõttu on temast kasu ka külmetushaiguste puhul ja immuunsüsteemi toetamisel.

Jooksev rebane

Moosid ja mahlad

Moosid ja mahlad

Meie tootevalikust leiad ka koduseid moose ja mahlasid. Oleme ise suured moosisööjad ja keedame seda rohkem, nii et jätkub nii oma perele ja jääb üle ka teistele moosisõpradele. Partiid ei ole suured, aga valikus on mõndagi põnevat.

Keedame õunamoosi ja uusi maitsenüansse lisame õuntele erinevate marjadega. Nii oleme teinud segumoose maasikatega, murelitega, mustikatega, musta sõstraga ja pohladega.
Me ei lisa oma moosidele ballastaineid, et saada vähestest marjadest ja puuviljadest suurt kogust moosi. Pakume 100% kvaliteeti!
Eriti hinnatakse meie moose selle poolest, et need ei ole liiga magusad.

Väikeses koguses leidub meie sortimendis suvel ja sügistalvisel ajal ka suhkruta marjamahlasid punasest või mustast sõstrast, mustikatest või arooniatest.

Milleks juua teadmata päritolu kontsentraadist tehtud jooke?

Joo päris ehtsat mahla!

Kui tekkis küsimus, võta ühendust! 

Õunamahl

Õunamahl

Kui kiired sügistööd läbi, valmistame oma talus kasvatatud õuntest ka õunamahla.

  • meie mahl on tehtud puhastest õuntest
  • me ei kasuta mahla tegemiseks ussitanud või mädaplekkidega õunu
  • mahl on 100% naturaalne, ei sisalda vett, säilitusaineid ega suhkrut

Oleme teinud õunamahla ka eri õunasortidest – nii on näiteks võimalik teha päris magusat õunamahla  inimestele, kes happeid ei talu. Sellise mahla saab näiteks magemagusatest ´Tiina´ õuntest.
Aga ka vastupidi – teeme mahla hapudest õuntest inimestele, kes ei saa või ei taha tarbida suhkruid, sellise hapu mahla saab näiteks ´Antonovka´ õuntest.

Talve jooksul valmistame taliõuntest väikeses koguses ka segumahlasid, kuhu lisame väiksema osa mingit muud marjamahla. Näiteks on valikus olnud õunamahl arooniaga, musta sõstraga, mustikaga jm.

Mahlad on pakendatud liitristesse klaaspudelitesse või 3 liitristesse kraaniga mahlakottidesse.

Õunakrõpsud

Õunakrõpsud

Vanasti kuivatati paksemaid õunaviile nöörile aetult pliidi kohal.

Tänapäeval aga saab teha veelgi maitsvamat maiust! Õunakrõpsud on  üliõhukesed õunalaastud, mis valmivad talveõhtutel käsitööna. Peseme ja puhastame õunad ning viilutame need käsiviilutajaga 1-2 mm viiludeks ning kuivatame spetsiaalses toidukuivatis. Nii valmib tervislik suupiste, mis ei sisalda suhkrut ega säilitusaineid. Konkurentsitult laste lemmik!
Kuna õunakrõpsude tegemine on ajamahukas, siis suuri koguseid neid ei ole.

Õunakrõpsude valmistamine

Õunasinep

Õunasinep

Õunasinep on kreemjas õuntest valmistatud sinepimaitseline “moos”, mis sisaldab sinepipulbrit, erinevaid maitseaineid ja vürtse.

Sinep sobib hästi nii suviste grillroogade kui ka jõuluvorstide kõrvale. Teda võib määrida leivale või saiale või asemel, sobib eriti hästi juustuga. Samuti võib teda tarvitada salatite maitsestamisel, kui tahad salatisse vürtsi ja hapukust. Suurepäraselt sobib ta näiteks keedetud peedi salati sisse. Õunasinepit saab valmistada eritellimusel ka erinevates kangustes – saame keeta teile nii terava kui maheda sinepi.

Eritellimusel saab valmistada ka õunatšatnit või teisi õunahoidiseid.

Kuidas sa neid hoidiseid endale saaksid?

Kui soovid meie koduseid mahlu, siirupeid, moose ja teisi hoidiseid ka oma toidulauale, siis uuri lähemalt müügiinfo lehte

Kui soovid meie hoidistest osa saada Tallinnas, on sul võimalik tellida uudiskiri!
Uudiskiri sisaldab infot meie müügiaegade ja kaubavaliku kohta Tallina Keskturul ja laatadel.

Uudiskirjaga liitumine